Elérhetőségeim

Telefon: +36 70/516-6513

E-mail: kapcsolat[kukac]erkezikababa[pont]hu

Olvass hasznos témákban

Ötletes, kreatív őszi bejelentések

Ti hogyan jelentettétek be, hogy bővül a család?

Hogyan könnyítsd a szülésed egyetlen mozdulattal?

Szuper demonstrációs videót készített egy külföldi, …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Mezei Katáng - 8. rész

A mezei katáng vagy vad cikória a őszirózsafélék …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Iszalag - 9. rész

A clematis, azaz az iszalag nyár egyik kedvelt kerti és …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Vadalma- 10. rész

A kifejlett vadalmafa jellemző magassága 5–10 m. …

Facebook

Szoptatási tanácsadás


"Ellazul a testem, gyermekemnek a szopizást megengedem,

Az anyatejet útjára engedem, a babámat megetetem, 

Árad a szeretetem..."

-Panni és Bence könyvek-

A kisbaba ellátásának egyik fő eleme a táplálás. A kezdeti időben mind az édesanyának, mind a babának rutint kell szereznie.

A kisbaba elegendő tartalékkal születik ahhoz, hogy az első napokat átvészelje akár pár csepp anyatejjel. Hagyjunk időt magunknak és a kicsinek.

Amennyiben úgy érzed, szívesen vennél pár elméleti és gyakorlati tanácsot, szeretnéd átbeszélni a kérdéseidet, gondolattaidat, érzéseidet, keress bizalommal.

 

 

Vélemények, visszajelzések:

"Levi 3. gyerekként érkezett hozzánk, így már volt némi rutinom a várandósság és a szülés menetéről. Azt gondoltam, hogy a gyerekágyas hónapok sem fognak problémát okozni, de tévedtem. Két lányom mellé fiúként érkező gyermekünk szoptatása egy rémálom volt. A melleim sebesek voltak, már a szoptatás gondolatától is ódzkodtam. Egy újabb fogösszeszorított szoptatás után könnyeimet törölgetve eldöntöttem, ezt így nem mehet tovább. Férjemmel átbeszéltünk és úgy határoztunk, segítséget kérünk. Unokanővéremnek meséltem szorult helyzetemről és ő adta meg Ildikó elérhetőségét, a dúláját akivel együtt szült. Sok jót hallottam róla, így gondoltam teszek egy próbát. Nem csalódtam. Ildikó elmondta már a telefonban, hogy szívesen megnéz minket, de ha úgy véli, hogy összetettebb a probléma, lehet, hogy tovább fog minket ajánlani egy specialistához. Szerencsére erre nem volt szükség. Ildikó az első alkalommal megnézte, hogyan zajlik egy szoptatás. Csendben figyelt az ágy sarkán ülve. Majd elmesélte mit látott, milyen javaslatai vannak. Segített a fájdalmas mellbimbó ápolásával kapcsolatban és megmutatta a helyes technikát, amit Levi esetében javasolt használni. Fellélegeztünk. Már az aznap esti szoptatás kevésbé ment döcögősen. Pár hét múlva a sebek elmúltak, Levi és én is élveztük az együtt töltött perceket és a nyugodt, békés etetéseket." - G.Brigi

&

"Bizonytalan voltam a szoptatással kapcsolatban, ezért kerestem fel Ildit. Családtól és batrátnőktől sok rémtörténetet hallottam, hogy nekik milyen fájdalmas, nehézkes volt a szoptatás, így már a terhességem alatt írtam e-mailt Ildinek. Egyszer találkoztunk a szülés előtt és átbeszéltük a tévhiteket, tényeket, feltehettem a kérdéseimet. Megbeszéltük, hogy hazaérkezve a kórházból szeretném, ha mielőbb meglátogatna minket, segítsen a gyakorlati megvalósításban is. Cili nagyon nyugodt babának tűnt, a szoptatás nehézkesen indult, de a kóházban a csecsemő osztályon mindig kaptam segítséget. Hazaérve bepánikoltam, mert már nem volt ott senki, hogy megnézze megfelelően van e Cili szájában a mellem. Ildi látogatása hatalmas megkönnyebbülést hozott. Otthon teljesen más volt minden. Rengeteg megerősítést, bátorítást és türelmet kaptam, ami felvértezett a sok negatív történettel szemben. Cili azóta is anyatejes baba, és nagyon hálása vagyok a figyelemért, meghallgatásért, kedves szóért, tanácsért és gyakorlati praktikáért." - B.A.