Elérhetőségeim

Telefon: +36 70/516-6513

E-mail: kapcsolat[kukac]erkezikababa[pont]hu

Olvass hasznos témákban

Ötletes, kreatív őszi bejelentések

Ti hogyan jelentettétek be, hogy bővül a család?

Hogyan könnyítsd a szülésed egyetlen mozdulattal?

Szuper demonstrációs videót készített egy külföldi, …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Mezei Katáng - 8. rész

A mezei katáng vagy vad cikória a őszirózsafélék …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Iszalag - 9. rész

A clematis, azaz az iszalag nyár egyik kedvelt kerti és …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Vadalma- 10. rész

A kifejlett vadalmafa jellemző magassága 5–10 m. …

Facebook

Otthon a babával

Gyermekágyas dúla budapesten és környékén

A szülést követően izgalmas időszak kezdődik. Új család születik. Az ismerkedés, egymásra hangolódás érzékeny időszaka ez.

 

Miben tudok segíteni?

A gyermekágy a regenerálódásról, egymásra hangolódásról, összeszokásról és családdá válásról szól. Nagyon fontos, hogy az édesanya biztonságban érezze magát, magabiztos legyen babája gondozását illetően és érezze, hogy sosincs egyedül a kérdéseivel, nehézségeivel, gondolataival, érzéseivel.

Kérésetekre otthonotokban látogatlak meg titeket és együtt feltérképezzük ottlétem okát. Meghallgatlak titeket és átbeszéljük, miben szeretnétek segítséget.

Minden családnak, édesanyának, babának másra van szüksége, máshogy képzeli el a segítséget amit kér tőlem, ezért finoman rátok hangolódva igyekszem a számotokra leginkább megfelelő jelenlétet biztosítani.

Hogy picit közelebb hozzam számodra a gyermekágyas segítségnyújtás formáit, példákon, eddigi tapasztalatokon keresztül megmutatom milyen típusú felkérésekkel szoktak felkeresni.

Két féle képpen szoktak az anyák, családok támogatást kérni.

Van aki csak egy-egy alkalomra hív el, konkrét kérdéssel fordul hozzám ami lehet:

 • az édesanya testi változásaival
 • az édesanya kedélyállapot változásaival
 • a baba egészségügyi folyamataival
 • szoptatással
 • baba gondozással
 • hétköznapi nehézségekkel kapcsolatos téma

Vagy esetleg

 • a szülésélmény megosztás és segítségkérés a feldolgozásban
 • hangulat javítás alternatív eszközökkel mind az anyánál mind a babánál

A másik típusú jelenlét hosszabb távra szól, rendszeres időközönként, napi vagy heti több alkalomra akár hónapokon keresztül.

Ez esetben a családnak megnyugtató, önbizalmat segítő, biztonságot nyújtó

 • hogy mindig van akitől kérdezhetnek,
 • aki segít az összehangolódásban,
 • akitől elleshetnek praktikus dolgokat
 • aki eloszlatja a tévhiteket és tényekkel segíti a család életét
 • aki nyugalmat sugároz, rugalmas, segítőkész, szeretetteljes, odaadó és megértő.

Többször indul nehézkesen az otthoni közös élet mint gondolnánk.

A szülés körülményei, a kórházban töltött időszak alatt tapasztaltak, az édesanya hormonháztartása és testi nehézségei mind-mind befolyással vannak a hazaérkezés utáni napokra, hetekre.

Nem kell egyedül megküzdenetek ezzel. – Van segítség

Nem szégyen, szakemberhez fordulni, ha igény van rá. – Ti vagytok a legfontosabbak és a mielőbbi visszarendeződés az ideális állapotba

Sokszor a családtól, ismerősöktől nehezebb támogatást kapni, mint hinnénk – Keress olyan segítséget, aki szimpatikus és kedves ugyanakkor objektív és nem saját érzésein keresztül, vagy régi tanok átadásával próbál segíteni, hanem naprakész és friss kutatások és tapasztalat útján támogat titeket.

 

Vélemények, visszajezések:

"Bizonytalan voltam a szoptatással kapcsolatban, ezért kerestem fel Ildit. Családtól és batrátnőktől sok rémtörténetet hallottam, hogy nekik milyen fájdalmas, nehézkes volt a szoptatás, így már a terhességem alatt írtam e-mailt Ildinek. Egyszer találkoztunk a szülés előtt és átbeszéltük a tévhiteket, tényeket, feltehettem a kérdéseimet. Megbeszéltük, hogy hazaérkezve a kórházból szeretném, ha mielőbb meglátogatna minket, segítsen a gyakorlati megvalósításban is. Cili nagyon nyugodt babának tűnt, a szoptatás nehézkesen indult, de a kóházban a csecsemő osztályon mindig kaptam segítséget. Hazaérve bepánikoltam, mert már nem volt ott senki, hogy megnézze megfelelően van e Cili szájában a mellem. Ildi látogatása hatalmas megkönnyebbülést hozott. Otthon teljesen más volt minden. Rengeteg megerősítést, bátorítást és türelmet kaptam, ami felvértezett a sok negatív történettel szemben. Cili azóta is anyatejes baba, és nagyon hálás vagyok a figyelemért, meghallgatásért, kedves szóért, tanácsért és gyakorlati praktikáért." - B.A.

&

"Egyedüli anyaként nagy szükségem volt valakire, aki elfogadja a döntésem és ítélkezés nélkül segít. Már a szülés előtt jártam Ildikóhoz szülés felkészítőre, tanácsadásra. Sok információt kaptam a gyermekágyas időszakról is, de tudtam, hogy otthon nem lesz egyszerű egyedül helytállni a kisfiam mellett. Megbeszéltük Ildikóval, hogy hetente két alkalommal ellátogat hozzánk, hogy legyen egy biztos pontom, támaszom. Ha kell, figyel a babára amíg hajat mosok, ha kell segít a szoptatással, fellépő lelki problémákkal. Ildikó 2 hónapig járt körülbelül hozzánk, és nagyon megnyugtató volt számomra, hogy tudom, mindig van valaki akihez fordulhatok, neki nem csak a kis Márk a fontos, hanem az is érdekli, én hogy vagyok." - T.L.

&

"Levi 3. gyerekként érkezett hozzánk, így már volt némi rutinom a várandósság és a szülés menetéről. Azt gondoltam, hogy a gyerekágyas hónapok sem fognak problémát okozni, de tévedtem. Két lányom mellé fiúként érkező gyermekünk szoptatása egy rémálom volt. A melleim sebesek voltak, már a szoptatás gondolatától is ódzkodtam. Egy újabb fogösszeszorított szoptatás után könnyeimet törölgetve eldöntöttem, ez így nem mehet tovább. Férjemmel megbeszéltünk és úgy határoztunk, segítséget kérünk. Unokanővéremnek meséltem szorult helyzetemről és ő adta meg Ildikó elérhetőségét, a dúláét akivel együtt szült. Sok jót hallottam róla, így gondoltam teszek egy próbát. Nem csalódtam. Ildikó elmondta már a telefonban, hogy szívesen megnéz minket, de ha úgy véli, hogy összetettebb a probléma, lehet tovább fog minket ajánlani egy specialistához. Szerencsére erre nem volt szükség. Ildikó az első alkalommal megnézte, hogyan zajlik egy szoptatás. Csendben figyelt az ágy sarkán ülve. Majd elmesélte mit látott, milyen javaslatai vannak. Segített a fájdalmas mellbimbó ápolásával kapcsolatban és megmutatta a helyes technikát, amit Levi esetében javasolt használni. Fellélegeztünk. Már az aznap esti szoptatás kevésbé ment döcögősen. Pár hét múlva a sebek elmúltak, Levi és én is élveztük az együtt töltött perceket és a nyugodt, békés etetéseket." - G.Brigi

&

"Nekem nagy csalódás volt a kórház hozzáállása a szülésemhez, erről sokat tudtam Ildikóval beszélgetni, sok jó tanácsot kaptam tőle, hogyan tudnám feldolgozni. Volt ami nekem teljesen „kiesett”, arról Ildikó mesélt és jó volt megbeszélni egy teljesen független személlyel, hogy ő hogyan látta a dolgokat, én túloztam-e el vagy jól éreztem, amik történtek. A baba masszázst is megmuttata nekünk, amit rendszeresen csinálunk és a fiúnk imádja valamint a hordozókendő használatában is segített. Azóta is rendszeresen találkozunk, minden gyerekkel kapcsolatos dolgot meg tudok vele beszélni őszintén, még a nehézségeket is és mindig megnyugtat, hogy teljesen normális amit érzek. Úgy tapasztaltam, ismerősökkel nem lehet ilyen őszintén beszélni, mert kicsit mindenki megszépíti a dolgokat, nem meri bevallani, hogy néha nehéz. És valljuk be, amikor megérkezik a baba, mindenki rá kíváncsi és nagyon jó olyan valakivel beszélgetni, aki azt is megkérdezi én hogyan érzem magam." - M.Viki