Elérhetőségeim

Telefon: +36 70/516-6513

E-mail: kapcsolat[kukac]erkezikababa[pont]hu

Olvass hasznos témákban

Ötletes, kreatív őszi bejelentések

Ti hogyan jelentettétek be, hogy bővül a család?

Hogyan könnyítsd a szülésed egyetlen mozdulattal?

Szuper demonstrációs videót készített egy külföldi, …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Mezei Katáng - 8. rész

A mezei katáng vagy vad cikória a őszirózsafélék …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Iszalag - 9. rész

A clematis, azaz az iszalag nyár egyik kedvelt kerti és …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Vadalma- 10. rész

A kifejlett vadalmafa jellemző magassága 5–10 m. …

Facebook

WHO ajánlás - "Pozitív szülésélményt célzó szülészeti ellátás"-ért

 

WHO ajánlás - "Pozitív szülésélményt célzó szülészeti ellátás"-ért

Az Egészségügyi Világszervezet "Pozitív szülésélményt célzó szülészeti ellátás" címmel átfogó, naprakész iránymutatást adott ki az alapvető szülészeti ellátásról, ami összefoglalja a WHO eddigi és új ajánlásait.

Mint szülő fontos, hogy tájékozódjatok arról;
* milyen jogaitok vannak
* milyen jogai vannak a gyermeketeknek
* mi a legjobb neki és az édesanyának
a törvényi előírások és a legfrissebb tanulmányok, kutatások szerint.Az ajánlás csomag - amennyiben együttesen bevezetésre kerül - a körülményektől és az egészségügy általános színvonalától függetlenül biztosítja a jó minőségű és bizonyítékokon alapuló ellátást.

Az irányelvben bemutatott eljárások nem ország és nem régió specifikusak, miközben elismerik az elérhető egészségügyi szolgáltatások szintje közötti különbségeket, amelyek világszerte fellelhetőek országok között, illetve országokon belül is.

Az iránymutatás kiemeli a nőcentrikus gondozás fontosságát annak érdekében, hogy az anyák és csecsemőik vajúdás és szülés közben átélt tapasztalatait optimalizálja egy holisztikus, emberi jogi alapú megközelítésen keresztül. A szülészeti ellátás globális modelljét mutatja be, ami figyelembe veszi a létező modellek és kortárs gyakorlat komplexitását és változatosságát.

Az ebben az irányelvben foglalt ajánlások célja a releváns nemzeti és helyi egészségügyi politikák és klinikai protokollok alakítása. Ennélfogva az irányelv elsősorban az országos és helyi közegészségügyi szakpolitikai döntéshozóknak, az anya- és gyermekegészségügyi programokat létrehozóknak, az egészségügyi intézmények vezetőinek, civil szervezeteknek, az anyák és a gyermekek egészségügyi szolgálatainak tervezésében és irányításában részt vevő szakmai társaságoknak, az egészségügyi szakembereknek (beleértve az ápolókat, a bábákat, az általános orvosokat és a szülészeket), valamint az egészségügyi szakemberek képzésében részt vevő oktatóknak szól.

Az iránymutatás táblázatos összefoglalója magyarul is olvasható az alábbi dokumentumban.

who-pozitiv-szuleselmenyt-celzo-ellatas-ajanlasok-tablazat-2018.pdf

forrás:csaladikotelek.hu

vissza

Hozzászólások