Elérhetőségeim

Telefon: +36 70/516-6513

E-mail: kapcsolat[kukac]erkezikababa[pont]hu

Olvass hasznos témákban

Ötletes, kreatív őszi bejelentések

Ti hogyan jelentettétek be, hogy bővül a család?

Hogyan könnyítsd a szülésed egyetlen mozdulattal?

Szuper demonstrációs videót készített egy külföldi, …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Mezei Katáng - 8. rész

A mezei katáng vagy vad cikória a őszirózsafélék …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Iszalag - 9. rész

A clematis, azaz az iszalag nyár egyik kedvelt kerti és …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Vadalma- 10. rész

A kifejlett vadalmafa jellemző magassága 5–10 m. …

Facebook

Mint édesapa szólok hozzád – 4 dolog amiért férfiként is áldás a dúla

 

Mint édesapa szólok hozzád – 4 dolog amiért férfiként is áldás a dúla

„Amikor először említettem a férjemnek hogy szeretnék dúlát fogadni a második gyermekem születésére, igen csak kérdőn méregetett” – meséli Judit.

Miután találkozott Ildikóval sem volt meggyőződve a szükségességéről. A szülésem után minden megváltozott. Tamás lett a legnagyobb szószólója a dúla létjogosultságának. Azóta ha a baráti körben kiderül, hogy valaki várandós, rögtön az első tanács az újdonsült apukának „Bizonyosodj meg róla, hogy a feleséged fogadott dúlát! Higgy nekem. Szükségetek lesz rá!”

Miután látta Tamás véleményének 180 fokos fordulatát, Ildikó megkért minket, hogy vessük papírra Tomi gondolatait, és az indokokat, amiért ő ajánlja az édesapáknak, hogy a párjuk mellett képzett szüléskísérő dúla is legyen jelen a szülésnél.

Nézni a feleségem fájdalmait, tehetetlenül hihetetlen frusztráló volt. Ideges voltam. Ez minden férfi rémálma. Tehetetlenül nézni ahogy a szeretted fájdalmakkal küzd. Nem tudtam, hogy mi normális, mi nem, nem tudtam, hogyan tudnék segíteni és mikor kell valóban segítséget kérnem a szülésznőtől/orvostól. Nem számított hány szülés videót néztem meg, hány könyvet olvastam ki, ezek mind egy szempillantás alatt törlődtek amikor a szerelmem nyögéseit hallgattam, önkívületi állapotban lévő ringatózásait figyeltem.

Ezért van minden apának szüksége egy dúlára! Hogy legyen kihez fordulni, aki tudja mi helyénvaló, mi nem, aki segít abban, hogyan segíthetek, mi esik jól a páromnak és mi segíti a folyamatban.

Álljon itt a 4 legnyomósabb indok:

1.)    A szülésznő és az orvos ki-be járkálnak, nem lesz veletek végig senki. A szüléskísérő dúlátok végig veletek van, minden figyelme csak rátok korlátozódik.

2.)    Egy orvost nem kérhetsz meg, hogy segítsen neked enyhíteni a feleséged fájdalmát egy pár masszázs mozdulat megmutatásával, vagy borogassa a homlokát amíg te tartod őt.

3.)    Amikor úgy érzed minden káosz, a párod magán kívül van és segítséget kér, egy dúla tudja, hogy ez normális e vagy sem, és még segít abban is, hogy lehetsz a szeretett nő támasza.

4.)    Ha egy képesített szüléskísérő dúla jelen van melletted, te ki tudsz menni kiszellőztetni a fejed, enni valamit vagy sétálni egy kicsit. Biztos lehetsz, benne, hogy nem fogod tudni egyedül hagyni a társad élete egyik legembertpróbálóbb helyzetben. (se mosdóhasználat, se cigaretta vagy kávé szünet..)

Sokan azt mondják, hogy az édesanya fogadja a dúlát, de valójában a család. Az édesapa és a baba épp ugyan úgy támaszt, segítséget, biztonságot és megértést kap. Ne vesd el az anyagiak miatt a lehetőséget. Vedd fel a kapcsolatot egy dúlával és egyeztessetek a kereteket illetően.

Ha Pest megyében laktok, szívből ajánlom Ildikót. Hidd el mindkettőtök megelégedettségére lesz kísérőtök ezen a csodás utazáson.

 

vissza

Hozzászólások