• minden amire szükségem van
  • Baby
  • Egységben
  • macik
  • baby
  • 1
  • spirimami
  • teszt

Lótusz szülés

 

Lótusz szülés

Hallottál már a lótusz szülésről?
Nem újkeletű dolog, csak nemrég lett felkapott beszéd téma.

Miben más egy lótusz szülés egy hagyományostól?
Az alábbiakban választ kaphatsz a kérdéseidre.

A lótusz szülés nem különbözik a vajúdás tekintetében más természetes lefolyású szüléstől, csupán egy dologban tér el, a baba megszületését követő napokban.

A lótusz szülés során a baba kibújását követően nem vágják el a köldökzsinórt, hanem megvárják míg megszületik a méhlepény és együtt kezelik a babával.

Egészen addig a babát és a placentát egy egységként kezelik, amíg a köldökcsonk le nem szárad és az elhalt méhlepény teljesen le nem válik magától.

A folyamat akár egy hétig is tarthat, addig a méhlepényt kis tálban, vagy anyagba bugyolálva, sóval és gyógynövényekkel kezelve tartósítják.

Mexikóban és számos más kultúrában a mélepényt tisztelik és ennek megfelelően bánnak vele, mert úgy tartják, hogy a magzat méhen belüli őrangyala. A gyermek megszületése után az elválás időszaka a köldökzsinór elszáradása, amikor a baba elbúcsúzik őrangyalától és elválnak végleg egymástól.

Amikor a köldökzsinór elszárad és leesik, a méhlepényt egy kis szertartás keretén belül elássák és egy növényt, bákrot vagy fát ültetnek rá. 

Ahogy a gyermek cseperedik a születés napokon kis áldozati gyümölcsöt és virágot visznek a védelmező angyalnak, akiről úgy tartják a gyermeket szülői háznál tartózkodásáig oltalmazza.

A nyugati társadalmak ezt a gyönyörű hagyományt, amit sok helyen még őriznek viszolyogva fogadnak, de az ott élőknek a mi "hagyományunk" megbotránkoztató. Nem értik, miért gyalázzuk meg a placentát a szülés utáni azonnali elszorítással és miért kezeljük veszéllyes hulladékként.

Egyre többen ismerkednek itt magyarországon is a régi szokásokkal, egyre több család kér a méhlepényről fotót vagy festék lenyomatot és volt  már aki ki is kérte a kórházból, mert megtetszett neki a gondolat, hogy eltemetve emléket állítson gyermeke oltalmazójának egy fával, vagy különleges növénnyel.

vissza

Hozzászólások

Elérhetőségeim

Telefon: +36 70/516-6513

E-mail: kapcsolat[kukac]erkezikababa[pont]hu

Olvass hasznos témákban

Ötletes, kreatív őszi bejelentések

Ti hogyan jelentettétek be, hogy bővül a család?

Hogyan könnyítsd a szülésed egyetlen mozdulattal?

Szuper demonstrációs videót készített egy külföldi, …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Mezei Katáng - 8. rész

A mezei katáng vagy vad cikória a őszirózsafélék …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Iszalag - 9. rész

A clematis, azaz az iszalag nyár egyik kedvelt kerti és …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Vadalma- 10. rész

A kifejlett vadalmafa jellemző magassága 5–10 m. …