• minden amire szükségem van
  • Baby
  • Egységben
  • macik
  • baby
  • 1
  • spirimami
  • teszt

HOLD-Isten-NŐ

 

HOLD-Isten-NŐ

Kedves Olvasó!

Engedd meg, hogy néhány tudományosan bizonyított kutatási eredményt és összefüggést ismertessek a nőiség csodálatos világából.

Teljesen természetesnek vesszük, hogy a Nap reggel felkel és este lenyugszik, majd átveszi helyét a Hold, ami az estéinket világítja meg.

Reagálunk rájuk és a meleg napon lengébben öltözünk, többet iszunk és naptejjel védjük magunkat.

Természetesnek vesszük, hogy a Nap és a Hold játéka határozza meg az évszakokat, a hőmérsékletet, a napfényes órák hosszát.

            Reagálunk rájuk. Órát állítunk, villanyt kapcsolunk, esőben nem fekszünk ki napozni.

Természetesnek vesszük, hogy a Hold szabályozza az ár-apály örökös harcát.

            Reagálunk rá. Ennek megfelelően hajózunk, úgy megyünk úszni.

Természetesnek vesszük, hogy a növényeket reggel locsoljuk meg, hogy a fotoszintézisben segítse őket, hogy a napfényt hatékonyan hasznosítsák.

Természetesnek vesszük, hogy az éjszakai ragadozók a Hold égre emelkedésével indulnak el vadászni.

Természetesnek vesszük, hogy az emlősök éjjel vajúdnak és hozzák világra kicsinyeiket az éj sötét leple alatt, védve, csendben, meghittségben.

Miért nem gondolunk arra, hogy mi is a természet részét képezzük?

Miért nem jut eszünkbe, hogy mi is emlősök vagyunk?

Miért nem hívjuk fel gyerekeink figyelmét arra, hogy a NŐ és a Hold szorosan együtt táncol az évek során?

Kedves Olvasó!

Engedd meg, hogy néhány tudományosan bizonyított kutatási eredményt és összefüggést ismertessek a nőiség csodálatos világából.

Induljunk távolabbról.

A Hold hatása életünkre vitathatatlan. Aligha lehetne élet a Földön, ha a Hold gravitációs hatása nem tartaná éppen ezen a keringési pályán Földünket, a Hold ereje nélkül a Földön kaotikussá válna az éghajlat.

Ősidők óta különleges hatást tulajdonítunk a Holdnak. Falfestményeken, faragásokon mutatkozik meg kitüntetett szerepe. Az ókorban istenségként tisztelték.

Szinte minden kultúrában a Nap férfi, a Hold pedig a női erőket képviseli. Míg a Nap az életerő, addig a Hold a gyógyítás, a termékenység, a gondoskodás, a védelmező anyai szeretet szimbóluma.

Női létünk számos szakasza erősen kötődik a Hold ciklusváltásaihoz.

A hirtelen ránk törő szélsőséges hangulatváltozásoknak – rendrakási kényszernek, hisztinek vagy éppen túlságos jókedvnek, a mindent eluraló lustaságnak – az eredendő okát nem feltétlenül depresszióban és egyéb lelki bajokban kell keresni. Hiszen életünk minden területét befolyásolja a Hold.

                                                                                                            

A Hold 4 fázisa 4 ütemet jelenít meg:

  1. Az ovuláció előtti időszak    (TAVASZ)- Ártatlan     -  NÖVŐ HOLD

  2. az ovuláció                         (NYÁR)  - Leány         -  TELIHOLD

  3. a menstruáció  előtt             (ŐSZ) - Anya/Szerető - FOGYÓ HOLD

  4. a menstruáció                       (TÉL) - Érett nő         - ÚJHOLD

Az egyes fázisokra a nő életszakaszai is szépen rásimulnak, mint a “Ártatlanság”, serdülő “Leány”, az “Anya vagy Szerető” és a “ Érett Nő”.

De vajon a mai természettől távoli, rohanó világunkban élő ez a kapcsolat?

Vajon hány nő bioritmusa mutat egyezést a Hold járásával?

Megfigyelted már, hogy rád milyen hatással van a Hold?

Használod arra, hogy hozzájuk igazítsd tevékenységeid?

Figyelembe veszed döntéseidben, tetteidben, szándékaid megvalósításában, hogy milyen energiák hatnak rád éppen?

A Természet energiái éppen úgy ciklikusak, ahogy mi nők is. A kitárulkozás és az összehúzódás, megnyílás és bezáródás, kifelé- és befelé fordulás az Élet természetes lüktetése. Nem csak testileg, de lelkileg is érezzük e ritmust.

A fent említett ésszerű szempontokat figyelmen kívül hagyjuk, és sokan nem alkalmazkodunk a megváltozott környezetünkhöz. Ez a fenti példák tükrében olyan, mintha télen próbálnánk meg pancsolni a Balatonban, vagy szakadó esőben mennénk biciklizni.

 

Lássuk a Hold fázisait és a hatásukat


A természeti népeknél megfigyelték, hogy a női ciklus és a Holdciklus között erős összefüggés van. Bár nincs tudományos magyarázat a lunáris alapú női ciklusra, mégis a 28 naponta megújuló Hold és az - átlag körülmények között, beavatkozás mentesen zajló -  28 naponta jelentkező menstruáció közötti egyezés tényszerűen létezik.

A tudományos igazolásra sajnos úgy tűnik, egyre kevésbé nyílik majd lehetőség, hiszen a fogamzásgátlók széles körben való elterjedése beavatkozik a női szervezet természetes működésébe, és a Holdtól függetlenül szabályozza a női hormonháztartást. (Az első menstruáció a legtöbb esetben mégis éppen újholdkor következik be.) Amennyiben elfogadjuk azt, hogy a hormonháztartásunk működése és a Hold változásai között lehetséges összefüggés van, akkor nem nehéz elfogadni azt sem, hogy érzelmeinkre is hatással van ránk az égitest működése. Telihold előtt néhány nappal szinte minden nő feszültebb, és sokkal érzékenyebben reagál mint más napokon.

 

                                                           forrás: ezust-híd.blogspot.hu

 

1. Fázis: Újhold – megújulás

Artemisz a Hold szűz istennője a görög mitológiában. Ártatlan, egyben harcias vadászistennő, aki a szülésnél segíti és védelmezi az anyát és babáját.

Ahogy az ezüstbolygó, úgy mi is megújulunk. A növő Hold vékony sarló alakja napról napra növekszik, mi is újjáéledünk, javul testi, lelki állapotunk. Egyre aktívabbak leszünk. A befordulásból egyre inkább kifelé élünk, megnyílunk.

Ha éppen szeretnéd elhagyni valamilyen rossz szokásodat, megválni függőségeidtől, akkor azt célszerű Újhold előtt megtenned.

Életkörünkben ez az „Ártatlanság” időszaka, amikor a kisgyermek leánnyá cseperedik.

A megtisztulás, a menstruáció időszak ez, amikor a szervezet újjáéled, mint a természet kirügyezik a TÉL után.

2. Fázis: Növő Hold – gyarapodás

Lassan félholddá dagad az újhold. Ilyenkor kell az újhold alatt megtervezett dolgokat véghezvinni. Aktivitásunk, fogamzó készségünk nő, vidámak és bizakodóak vagyunk. A befogadás, egybeolvadás, gyarapodás, vitalizálás, feltöltés ideje. Most megkapjuk a kellő lendületet a megvalósításhoz.

Életkörünkben ez a „Leány” időszaka,  amikor a leány már serdül és lassan nővé válik. Az ovuláció előtti időszak ez, amikor a szervezet újjáéled, kivirágzik, mint a világ TAVASSZAL.

3. Fázis: Telihold – kiteljesedés

Ha szenzitív vagy a Hold különböző fázisaira, akkor teliholdkor valószínű, hogy álmatlanul forgolódsz a puha ágyadban. Azonban nem csak árnyoldala van ennek a fázisnak. A testi és szellemi energiáid elérik csúcspontjukat.

Azoknál a nőknél akiknél a Holdciklus egybe esik a saját női ciklusukkal a napokban ovulálnak. Kutatások bizonyítják, hogy a Hölgyek ilyenkor többet mutatnak, erősebben sminkelnek és kihívóbban viselkednek mint általában. Ez mind ösztönös figyelemfelkeltése az ellenkező nemnek. Ez a legtermékenyebb időszak, a nő szexuális kisugárzása megváltozik, libidója megnő.

Életkörünkben az “Anya” archetípusát jeleníti meg. Ilyenkor az anyai minőségekhez kapcsolódó energiákat tapasztalhatjuk meg, mint például táplálás, fenntartást. Használhatjuk a Teliholdat - és az előtte, utána lévő pár napot- teremtésre, alkotásra, kiteljesedésre. Megfigyelték, hogy a szülések jelentős része is teliholdkor indul meg.

Az évszakok közül ez a NYÁR időszaka. A Természet a teremtés kibontakozott pompájában hirdeti a világban ható energia csúcspontját.

4 Fázis: Fogyó Hold – elengedés

A félhold egyre kisebbé válik, végül teljesen eltűnik. Elméd elcsendesedik. A befele fordulás, relaxáció a feltöltődés kiváló időszaka ez, pihenés a megújulás előtt.

A fogyó hold a kiáramoltatás időszaka: a legérzelemdúsabb periódus, a megtisztulás, az elengedés időszaka. A fogyókúrák, méregtelenítések sikeresebbek ezen napok alatt. Lágyabb energiák vesznek minket körül, érzékenyebbek vagyunk, vágyunk a melegségre, romantikára, meghittségre. Engedjük meg magunkanak a pihenést, vegyük lazábban a fizikailag megterhelő tevékenységeket.

Az ŐSZ mint évszak köthető ide. Az elmúlás, a meghittség, a lecsendesedés ideje. A természet álomra szenderedik, megpihen a tél előtt.

Életkörünkben az „Érett nő” fázisa ez, amikor a ciklust elbúcsúztatva, túl élete javán megpihen és felkészül az átlépésre, valami újra.

Ezek a fogantatás napjai az Anyává válás lehetősége ott bujkál a félhomályban. A nő kiteljesedik és az új ciklus hajnalán lehetőség adódik egy új élet virradására.

A fogyó- és a növekvő Hold mindig változást képvisel. Ezekben átmeneteket élünk meg testi és lelki szinten egyaránt. A két tengelyt a Teli- illetve Újhold, valamint a növő- és fogyatkozó Holdfázis adja, melyek kiegyensúlyozzák egymást. Az átmenetek mindig összemosódnak. Az energiák az egyik minőségből a másikba érzékeny áramláson keresztül alakulnak át.

Kedves Olvasó!

Arra bíztatlak, hogy fedezd fel magadban a Hold- és személyes ciklusaid, életszakaszaid, menstruációd periódusait és a lélek összefüggéseit. Ismerd meg Önmagad és használd a természet adta lehetőségeket. Légy Boszorkány, és hívd segítségül a Hold erejét, mint a nők leghűségesebb szövetségesét.


Jónás naptár mint termékenységet jelző módszer

A Dr. Jónás Jenő magyar orvos nevéhez fűződő módszer már számos meddőnek kikiáltott páron segített.

A doktor úr az ősi elvek mentén a Holdhoz igazított női ciklus alapján határozta meg a nők termékenyebb napjait. A módszert annyival finomította, hogy ha a Nap és a Hold közötti távolság megegyezik az anya születésekori állással, akkor a nő a legtermékenyebb és a peteérés akkor tetőzik.

A módszer szerint tehát a nő egy évben csupán 12-13 alkalommal fogamzóképes.

 

„A TERMÉKENYSÉG EGY ÉLETHOSSZIG TARTÓ KAPCSOLAT ÖNMAGUNKKAL - NEM PEDIG ORVOSI MEGHATÁROZÁS”

(Joan Borrysenko)

vissza

Hozzászólások

Elérhetőségeim

Telefon: +36 70/516-6513

E-mail: kapcsolat[kukac]erkezikababa[pont]hu

Olvass hasznos témákban

Ötletes, kreatív őszi bejelentések

Ti hogyan jelentettétek be, hogy bővül a család?

Hogyan könnyítsd a szülésed egyetlen mozdulattal?

Szuper demonstrációs videót készített egy külföldi, …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Mezei Katáng - 8. rész

A mezei katáng vagy vad cikória a őszirózsafélék …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Iszalag - 9. rész

A clematis, azaz az iszalag nyár egyik kedvelt kerti és …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Vadalma- 10. rész

A kifejlett vadalmafa jellemző magassága 5–10 m. …