Elérhetőségeim

Telefon: +36 70/516-6513

E-mail: kapcsolat[kukac]erkezikababa[pont]hu

Olvass hasznos témákban

Ötletes, kreatív őszi bejelentések

Ti hogyan jelentettétek be, hogy bővül a család?

Hogyan könnyítsd a szülésed egyetlen mozdulattal?

Szuper demonstrációs videót készített egy külföldi, …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Mezei Katáng - 8. rész

A mezei katáng vagy vad cikória a őszirózsafélék …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Iszalag - 9. rész

A clematis, azaz az iszalag nyár egyik kedvelt kerti és …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Vadalma- 10. rész

A kifejlett vadalmafa jellemző magassága 5–10 m. …

Facebook

Hogyan valósíthatom meg álmaim szülését? – 4. rész

 

Hogyan valósíthatom meg álmaim szülését? – 4. rész

A szülés körüli segítők gondos kiválasztása azért nagyon fontos, mert ezzel megválasztod egy picit a szülésedet is. Ezek a személyek lesznek ott a vajúdás óráiban, ők fogadják a picit, az ő szemléletük, hozzáállásuk lesz jelen veletek a szülőszobán vagy otthon a meghitt családi fészekben.

Ma a szülés körüli segítők kiválasztásának szempontjait járjuk kicsit körül.

Először is kicsit hangolódj a szülésedre. Használd a képzeleted. Hunyd be a szemed és figyelj befelé…

Hogyan képzeled? Hol vagy? Kórházban vagy otthon? Kiket látsz magad körül? Milyen érzés van most benned? Vannak negatív érzelmek? Meg tudod határozni mire/kire irányul a negatív érzés?

Ha körvonalazódott benned a szülésed, a vágyadnak megfelelően keress magad köré segítőket.

Ha szívesen vetted, hogy kedvesed veled van, beszéljetek erről. Ha feszélyezett, arról is fontos szót ejteni. Ha mást láttál magad mellett, például egy barátnődet vagy édesanyádat, esetlege egy most még idegennek tűnő személyt, akkor ez irányba kezdj el puhatolózni, ki, hogy viszonyulna a felkérésedhez, hogy legyen melletted a szülés óráiban. Ha nem találod azt a személyt, aki érzésed szerint megfelelően tudna támogatni téged, kereshetsz magad mellé olyan szakavatott segítséget, aki a maga tudását, tapasztalatait viszi neked ajándékba a szülőszobára.

Ha orvost szeretnél választani magad mellé, érdemes elolvasnod az alábbi linken elérhető írásom az orvosválasztás dilemmájáról:

https://www.erkezikababa.hu/szulesfelkeszito-szuleskiseres/orvos-valasztas-dilemmaja/55273/

Ha nem vagy biztos abban, hogy az orvos a megfelelő választás, az alábbi cikkben megtudhatod, miben tud segítségedre lenni egy szülésznő/bába vagy dúla mint támasz a szülés óráiban:

https://www.erkezikababa.hu/szulesfelkeszito-szuleskiseres/szuleszno-dula-baba-mi-a-kulonbseg-/56775/

Ha eljutottál addig, hogy egy vagy több kiszemelted van, legyen az orvos vagy szülés körüli egyéb segítő, érdemes az alábbi kérdéseken végigmennetek, hogy kiderüljön, valóban összeillenek e az elképzeléseitek a szülésedet illetően:

https://www.erkezikababa.hu/szulesfelkeszito-szuleskiseres/hogyan-valaszd-ki-a-szamodra-megfelelo-szules-koruli-segitot-/55365/

Megtaláltad a látszólag neked való kísérőt? Szuper! Nagy lépést tettél afelé, hogy olyan szülésed legyen amilyet elképzeltél magatoknak. Persze sok kiszámíthatatlan esemény téríthet el kisebb-nagyobb mértékben, de ha egy irányba haladtok a választott támogatókkal, az nagy biztonságot és a bizalom megszületését eredményezi, ami a szép, háborítatlan szülés két alapvető kritériuma.

Mélyítsd el kísérőiddel a kapcsolatot. Beszélgessetek, találkozzatok annyit, amennyire szükséged van ahhoz, hogy nyitott, őszinte és szorongásoktól mentes lehess a társaságukban.

Beszéljétek át jól (akár többször is a nagy nap forgatókönyvét). Ebben adok segítséget az alábbi linken elérhető írásomban.

https://www.erkezikababa.hu/szulesfelkeszito-szuleskiseres/szulesi-terv-hogy-fogalmazzuk-meg-elkepzeleseinket-kereseinket/55649/

A következő részben a rokonok, család és baráti támogatók, segítők témakörét fogjuk átgondolni. Tarts velem, készüljünk együtt az álomszülésedre.

vissza

Hozzászólások