Elérhetőségeim

Telefon: +36 70/516-6513

E-mail: kapcsolat[kukac]erkezikababa[pont]hu

Olvass hasznos témákban

Ötletes, kreatív őszi bejelentések

Ti hogyan jelentettétek be, hogy bővül a család?

Hogyan könnyítsd a szülésed egyetlen mozdulattal?

Szuper demonstrációs videót készített egy külföldi, …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Mezei Katáng - 8. rész

A mezei katáng vagy vad cikória a őszirózsafélék …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Iszalag - 9. rész

A clematis, azaz az iszalag nyár egyik kedvelt kerti és …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Vadalma- 10. rész

A kifejlett vadalmafa jellemző magassága 5–10 m. …

Facebook

Édesanyák bátorító szavai egymáshoz

 

Édesanyák bátorító szavai egymáshoz

Nehéz időket élsz meg? Nem vagy egyedül benne! Mással is megesik és megesett.

Az alábbiakban pár édesanya bátorító szavait olvashatod, akik épp hogy túlestek ezen amiben épp benne vagy...

„Tudom milyen nehéz én 4× csináltam végig. Most várom az 5.babót, de el fog múlni.

Segítség nélkül nagyon rossz. Csak én és a párom . A legrosszabb a nagyfiammal volt. Mikor már tápszeres volt úgy oldottuk meg a férjemmel,hogy felváltva keltünk éjszaka egyik éjszaka én a másikon ő. Így tudtunk pihenni. És mivel tényleg elég rossz alvó volt. Én is napközben mindig pihentem, aludtam amikor ő.

Tehát azért írtam ,hogy elmúlik mert megfogja találni a Picúr, hogy neki mi az alvas igénye és akkor már sokkal jobb lesz.

Ezen kívül egyre nagyon figyeljen az újdonsült kis család! Kettejükre! Ugyanis akármennyire szeretjük a babánkat, feszültséget szül. Idegességet. Úgyhogy segítség híján csak egymásra lehet számítani. Tudom nehéz,de én mindig azt mondtam holnap könnyebb lesz… és így is volt..”

 

„Kedves Anyuka! Nagyon nehéz időszak ez! Tudom, épp most lábalok ki belőle. Van egy nagyon szuper csoport a fbon, vannak benne szakértők akik erre szakosodtak. Már telefonon és skypon is elérhetők. Sokat tudnak segíteni, megkeresik a probléma forrását, addig is kitartás! Bár többet segíthetnék! „  

„Nehéz dolog a kezdet. Én sem gondoltam, hogy ennyire fárasztó /ingerült és nehéz lesz. Más mikor az ember az utolsó trimeszterben óránként kel pisilni majd vissza alszik és az is más mikor az álmos anyuka ringatja a vörös fejjel ordító csecsemőt miután evett tisztába tette és büfizett is.... kétségbe ejtő mikor nem tudod mi bántja azt a pici kis lényt aki a mindened a világon  De idővel megérted a nyelvét és ő is tudja már hogy szólítson hogy tudd mit szeretne!
5 hónapos a lányom, kb. 2 hónapja tudom elmondani ,hogy túl vagyunk a nagyon nehéz időszakon. Próbálj mindig arra gondolni, ő csak így tud beszélni hozzád, hogy sír. És elején lehet, csak bújni szeretne hozzád, hiszen 9 hónapig csak te voltál neki.  Sok erőt annak aki még benne van vagy majd csak lesz  „

„Nem egyszerű az biztos. A nagylányomnál megjártam az első pár hétben a poklok poklát. A 6 héten azt a tanácsot kaptam, hogy mikor sír tegyem mellre. Szerencsére azon anyukák közé tartozom akinek van teje /bár megszenvedtem érte/. És mikor ezt megfogadtam valami megváltozott. Bár segítségem napközben csak akkor volt ha a férjem itthon volt velünk. De így visszagondolva azt mondom, ha első baba és nincs más tényező akkor aludj amikor a baba alszik és talán egy kicsit könnyebb lesz. Nyugodtan sírj a babáddal ha fáradt vagy és utána úgy könnyebb. Én is ezt tettem, sőt most a másodiknál is teszem. A háztartást sorold egy kicsit hátrébb. Senki nem fogja megcsinálni helyetted, de a babád most kicsi és most van rád szüksége. Kitartás  Minden kezdet nehéz, de előbb utóbb ennek az időszaknak is vége lesz 
28 és 6 hónapos kislányok anyukája „

 

„Kedves Anyuka! 4 hónapos a pici lányom és tudom, hogy nem egyszerű. Mindenkinek nehéz, aki azt mondja h nem az hazudik..  Mikor kétségbe esek és sírok van egy vers amit ha elolvasok könnyebb lesz. Itt találtam a facen, nem tudom ki írta, mindenesetre nekem életet ment 1-1 nehéz pillanatban. Enged meg , hogy megosszam veled 

Anya

Anya, hallj engem. Neked sirok. 
Anya láss engem, neked mutatok. 
Anya, kellesz, most is, hogy kint vagyok. 
Anya, legyél velem, főleg amíg kicsi vagyok. 

Anya, szeretlek, úgy ahogy vagy. Kétségbeesetten, elgyötörten.
Anya, szeretlek fáradtan, megtörten. 
Anya, szeretem illatod, mosolyod.
Anya, szeretlek mikor a nap Rád ragyog.

Anya, te vagy a mindenem, ne hagyj egyedül egy percre sem.
Anya, amíg itt vagyok, foglalkozz, játsz velem. 
Anya, én boldog vagyok, hogy a gyermeked lehetek.
Anya, imádom, édes mosolygós leheleted.

Anya, bízz magadban, menni fog. 
Anya, bizz bennem, sikerülni fog.
Anya, nem vagy egyedül, itt vagyok veled.
Anya, ketten megoldjuk a nehéz perceket.

Anya, ne haragudj rám, ha sírok. 
Anya, ne haragudj rám, ha hangos vagyok. 
Anya, én beszélni még nem tudok. 
Anya, én a te gyermeked vagyok. 

Anya, tudom nem lesz minden egyszerű. 
Anya, érzem elmegy egyszer minden felhő.
Anya, szeress engem, amíg lehet.
Anya, én szeretlek téged, amig lehet.

Anya, csak az első lépés nehéz. 
Anya, legyél bátor és merész.
Anya, hisz te mosolygós vagy és vidám. 
Anya, látod megy ez, mint a karikacsapás. 

Anya, nekem te vagy a legszebb, legjobb.
Anya, nem baj, ha a lakás nem ragyog.
Anya, itt gagyogok, gyere, legyél velem.
Anya, kis időt adj, és főzhetsz rendesen.

Anya, benned van minden örömöm.
Anya, nem baj, ha nem tökéletes a körmöd. 
Anya, ne a nagy könyvek szerint élj.
Anya, gyere, ülj le, nekem mesélj. 

Anya, én olyan vagyok amilyen, egyedi.
Anya, nem kell máshoz viszonyítani.
Anya, én így vagyok jó, ahogy vagyok. 
Anya, ne parázz annyit, egészséges vagyok.

Anya,egyszer felnövök, a felelősség enyém lesz.
Anya, egyszer nekem is családom lesz.
Anya, én büszke vagyok rád, hogy te vagy az anyám. 
Anya, te vagy nekem, az öröm, te vagy boldogság.

 

„Nem könnyű... Vannak nehéz napok... De egy dolog biztos: elmúlik! Nagyon hamar eltelik a csecsemőkor, minden nehézségével és szépségével együtt, aztán, évek múltán, nosztalgiával gondolunk vissza rá. Most februárban született a kislányom. A bátyjai már nagyok, így tapasztalatból mondom ezeket, és én is ezzel a szemlélettel élem meg a nehezebb napokat. ”

 

„Kedves anyuka!

Mikor egy gyermek a világra jön főleg ha az első,nem tudod mire számíts,csak sodródj az árral. Ha bármi problémája van ő jelezni fogja neked,sokat sír eleinte, mert egy új világ veszi körül,de te vagy az ő mindeni,ez a csöpp kis lény tőled függ. Lesznek nehéz pillanatok és éjszakák, de mindig az lebegjen a szemed előtt mikor látod az ő mosolyát, mikor belenézel a kiságyba és ő békésen alszik. Ha szükséged van rá és megteheted ne félj segítséget kérni! Pihenj sokat amikor csak tudsz,ülj le nyugodttan és pihenj meg, egyél, igyál hiszen a gyermeked (ha szerencsés vagy) szopizik és ha neked nincs időd enni akkor ő se fog fejlődni. Minden más várhat! Én egy olyan anya vagyok, aki nem pihent amikor megtehette volna, mindig csináltam valamit ami várhatott volna, már megbántam!

Te ezt ne tedd! Törődj ezzel a kis élettel, minden egyes nap könnyebb és könnyebb. Vannak persze nehéz időszakok, nálunk most bújnak az első fogacskák, nyűgös nem eszik alig alszik, ha sír magamhoz szorítom, hogy tudja én mindig minden fájdalmában osztozni fogok vele. Kitartás anyuka, jó anya vagy a gyermekednek mindig te leszel a legjobb!”

vissza

Hozzászólások