• minden amire szükségem van
  • Baby
  • Egységben
  • macik
  • baby
  • 1
  • spirimami
  • teszt

Alap vizsgálatok, amiket érdemes elvégeztetni ha babát szeretnétek - 1. rész

 

Alap vizsgálatok, amiket érdemes elvégeztetni ha babát szeretnétek - 1. rész

Beszéljünk kicsit a nehezített fogantatás, meddőség fogalmáról.

Meddőnek nyilvánítanak egy párt, ha 12 hónap védekezés mellett, rendszeres nemi életet élve nem történik fogantatás. Fontos kihangsúlyozni a 12 hónapot és a rendszeres nemi életet is. Sokan kétségbeesnek, ha az első pár hónapban nem kopogtat a gólya. Nézzük kicsit a tényeket.

Nem minden ciklusban van peteérés

Nem vagyunk gépek, így nem várható el a testünktől, hogy mindig óramű pontossággal és tökéletesen működjön ahogy a nagykönyvben meg van írva. Sokszor megesik és teljesen természetes, hogy 1-2 hónapban nem érik meg egy domináns tüsző sem. Ekkor a fogantatás nem lehetséges. Nem vesszük észre, a menstruáció ugyan úgy megjön, de nem került a méhüregbe megtermékenyítésre alkalmas petesejt. Van olyan is, hogy valakinek egy hónapban 2 petesejt is kiszabadul, ekkor ha jó pillanatban van együtt a nő partnerével, akár iker terhesség is bekövetkezhet.

A petesejt megtermékenyíthetősége maximum 24 óra

Míg kedvesed katonái akár 72 órán keresztül is aktívak és fittek, a petesejt csupán 24 óráig fogadóképes és utána elöregszik. Fontos tényező az időzítés. Ha valamiért nem sürget az idő, óva intenélek a hőmérőzéstől, ovuláció teszteléstől (az első 12 hónapban) de megeshet, hogy a korotok, vagy egyéb élethelyzet miatt fontos a mielőbbi fogantatás és akkor bizony érdemes bevetni pár trükköt, praktikát. Ezektől később fogok írni.

A 12 hónap egy statisztikák által alátámasztott intervallum, amely idő alatt egy egészséges pár nagy eséllyel gyermeket nemzhet.

Eddigi tapasztalataim alapján, ha egy pár eldönti, hogy szeretnének gyereket vállalni, a lehető leggyorsabban szeretnék a két csíkos tesztet a kezükben tartani. Amíg megteheted ne foszd meg magatokat az izgalmas várakozástól, a találgatásól, ábrándozástól, tervezgetéstől. Csodás meglepetés, mikor egyszer csak kimarad a menzesz és rájöttök, hogy már egy kis élettel több tartozik a családotokhoz.

Tarts velem és olvass a következő cikkben arról, milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni, ha az egy éves várakozás nem hozott eredményt.

vissza

Hozzászólások

Elérhetőségeim

Telefon: +36 70/516-6513

E-mail: kapcsolat[kukac]erkezikababa[pont]hu

Olvass hasznos témákban

Ötletes, kreatív őszi bejelentések

Ti hogyan jelentettétek be, hogy bővül a család?

Hogyan könnyítsd a szülésed egyetlen mozdulattal?

Szuper demonstrációs videót készített egy külföldi, …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Mezei Katáng - 8. rész

A mezei katáng vagy vad cikória a őszirózsafélék …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Iszalag - 9. rész

A clematis, azaz az iszalag nyár egyik kedvelt kerti és …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Vadalma- 10. rész

A kifejlett vadalmafa jellemző magassága 5–10 m. …