• minden amire szükségem van
  • Baby
  • Egységben
  • macik
  • baby
  • 1
  • spirimami
  • teszt

Hogyan valósíthatom meg álmaim szülését? – 3. rész

 

Hogyan valósíthatom meg álmaim szülését? – 3. rész

Ha már összegyűjtötted a szükséges információkat, megválaszolásra kerültek kérdéseid és elindultál az érzelmi nehézségek feloldásához vezető rögös úton, sokat tettél a tervezett szülésed megvalósításáért.

De ne feledjük el, hogy módosult tudatállapotban nem biztos, hogy a tudatos éned jelen lesz a vajúdás egyes szakaszaiban, és a szülés folyamatát tested fogja a leginkább megélni. Fókuszáljunk testedre ebben a cikkben és arra, hogy a testtudatosság mennyire fontos tényezője lesz gyermeked megszületésének.

A vajúdás beindulása aktiválja tested ősi bölcsességét, ami egy sejt szintű emlékezés a születés/szülés folyamatára. A hormonok áramlanak, a szövetek összetétele megváltozik, a méhnyak és méhszáj akár percről percre átalakul és arra törekszik, hogy világra segítse kisbabád. A módosult tudatállapot a tudatosságról a tudat alatti felé tolódik és egyre inkább nem érzékeled a külvilágot, gondolataid elillannak és te testedre fókuszálva együtt lüktetsz a szülés ritmusával.

Hogyan tudod testtudatodat fejleszteni? Bármilyen kismamák által biztonsággal végezhető gyakorlatokkal, ami a tested egyes pontjaira történő fókuszálást igényel. Például ilyen a kismama jóga vagy egy speciális vízi torna az American AquaNatal. Megtanulhatod a tested különböző részeinek külön-külön történő megfeszítését és ellazítását, érzékelheted a feszülést, feszítést és elsajátíthatod a teljes relaxált állapotot. A legtöbb testközpontú felkészítő módszer bevonja a légzéstechnikát is, mely elég egyszerű ahhoz, hogy könnyen, gyorsan elsajátítsad és bárhol, bármikor alkalmazd.

A fent említett mozgásformákon kívül szuper fejlesztő technika lehet a várandós masszázs és egyes terápiás típusú masszázsok, érintéses technikák, melyek adott pontok érintésével oldanak fel érzelmi és energia blokkokat.

A következő alkalommal a megfelelő szaksegítség kiválasztásával, orvos vagy szülésznő esetleg dúla felkérésének témáját járjuk körül. Mi alapján érdemes választani? Mire figyelj? Hogyan ugraszd ki a nyulat a bokorból adott témával kapcsolatban. Tarts velem és készü

vissza

Hozzászólások

Elérhetőségeim

Telefon: +36 70/516-6513

E-mail: kapcsolat[kukac]erkezikababa[pont]hu

Olvass hasznos témákban

Ötletes, kreatív őszi bejelentések

Ti hogyan jelentettétek be, hogy bővül a család?

Hogyan könnyítsd a szülésed egyetlen mozdulattal?

Szuper demonstrációs videót készített egy külföldi, …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Mezei Katáng - 8. rész

A mezei katáng vagy vad cikória a őszirózsafélék …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Iszalag - 9. rész

A clematis, azaz az iszalag nyár egyik kedvelt kerti és …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Vadalma- 10. rész

A kifejlett vadalmafa jellemző magassága 5–10 m. …