• minden amire szükségem van
  • Baby
  • Egységben
  • macik
  • baby
  • 1
  • spirimami
  • teszt

Hogyan valósíthatom meg álmaim szülését? – 2. rész

 

Hogyan valósíthatom meg álmaim szülését? – 2. rész

A szülésre, gyermekágyra való felkészülés nagyobb hangsúlyt kellene kapjon a várandósság alatt. Sokszor hallom, hogy a testem tudja a dolgát, ami teljes mértékben így igaz, csak azt nem vesszük számításba, hogy elménk mennyire nagy befolyással van testi működésünkre.

A lelki nehézségek, az izgalom, félelem, szorongás nagyban befolyásolja a szülés indulását, lefolyását, elakadását adott esetben leállását. Az optimális felkészülés lefedi a testi, informatív és lelki oldalt is, és nem csak a szülésig, hanem a gyermekágy végéig öleli fel a fontos témákat, kérdéseket.

Ma az érzelmi felészülés lesz a témánk.

Egy gyermek érkezése a család minden tagjára és az élet minden területére kihat. Tervezgetünk, elképzeljük a várandósságot, a szülést, az első napokat, hónapokat, mikor először ránk mosolyog vagy megteszi az első lépéseket.

Már csupán a gondolat indíthat el bennünk olyan érzelmeket, amik vagy hozzánk (saját gyermekségünkhöz, anyaméhben eltöltött időnkhöz vagy kisgyermek korunkhoz) köthetőek vagy hallott családi történetek, baráti körünkben lévő tapasztaláson alapuló események, élethelyzetek idézik elő, generálják bennünk.

Több féle technika van amivel ezeket a negatív blokkokat meg lehet szüntetni, fel lehet oldani.

Az egyik ilyen a tévhitek eloszlatása és tényekre cserélése. Nagyon sok szorongás és félelem köthető tévhitekhez, amik puszta átbeszélése is hatalmas megkönnyebbülést, megnyugvást hozhat.

Ha az információ maga nem hoz jobbulást, akkor bele lehet mélyedni az érzelmi töltet mögötti saját tapasztalatokba, régi emlékekbe, érzelmekbe. Például könnyen lehet, hogy a várandós saját gyermekségében vannak olyan mélyen eltemetett emlékek, amik akár a születéséhez köthetőek, és tudat alatt jeleznek, érzelmek újtán kommunikálnak. Meditációval, kineziológiával szuperül ki lehet ezeket is oldani, sokszor már a felismerés, az, hogy rátalálunk az okra is megkönnyebbülést hoz.

Sokat jelent továbbá, hogy hogyan gondolunk, milyen érzelmeket vizualizálunk a szülésbe, gyermekágyas időszakba. Például a negatív mi NE LEGYEN gondolatok helyett azt képzeljük el minél részletgazdagabban, hogy hogyan SZERETNÉNK, HOGY LEGYEN.

Képzeljük el a szép szülést, érezzük a víz melegét, halljuk a zene dallamát, lássuk magunk előtt a méhszájat mint egy nyíló rózsát, és azon keresztül a saját tempójában kibújó kisbabát. Ezek a vizualizációs, meditációs technikák arra inspirálják az agyat és ezáltal a testet, hogy az elképzelt forgatókönyvet kövesse.

Fontos megjegyezni, hogy bár ezek a taktikák sokszor hatásosak, legyünk rugalmasak és elfogadóak ha másként alakulnak a dolgok. Mi elképzeljük és vágyjuk a szülésünket egy módon, de ennek a csodás, komplex folyamatnak egy másik legalább olyan fontos főszereplője van, aki más tervekkel készülhet saját születésére. A szülés/születés egy közös tánc kisbabáddal, amire mindkettőtöknek érdemes ráhangolódnia. Ennek ad nagyon jó teret egy várandós masszázs, otthoni meditáció, lefekvés előtti dal éneklése, vagy mesélés a magzatnak.

Mindenki más. Van aki könnyebben vizualizál és szinte a részleteket is élesen látja maga előtt, van aki nem látja, de az elképzelt illatot, érzékelt hőt, dallamot hallja jobban. Gyakorlással egyre komfortosabbnak fogod érezni a képzelt világod, egyre jobban magadénak érzed ami megnyugtat, ellazít és elkalauzol álomszülésedhez.

Egyéb hatásos technika a Bach virágterápia és a homeopátia, mely finom rezgéseivel segít a mélyben felbukkanni vágyó érzelmeknek megmutatkozni és tanácsadás keretein belül fel lehet oldani még a szülés időpontja előtt.

A következő alkalommal a test oldaláról közelítjük a felkészülést és a gátmasszázsról, test tudatosságról, mozgásformákról olvashatsz. Tarts velem és készüljünk együtt az álomszülésedre.

 

vissza

Hozzászólások

Elérhetőségeim

Telefon: +36 70/516-6513

E-mail: kapcsolat[kukac]erkezikababa[pont]hu

Olvass hasznos témákban

Ötletes, kreatív őszi bejelentések

Ti hogyan jelentettétek be, hogy bővül a család?

Hogyan könnyítsd a szülésed egyetlen mozdulattal?

Szuper demonstrációs videót készített egy külföldi, …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Mezei Katáng - 8. rész

A mezei katáng vagy vad cikória a őszirózsafélék …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Iszalag - 9. rész

A clematis, azaz az iszalag nyár egyik kedvelt kerti és …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Vadalma- 10. rész

A kifejlett vadalmafa jellemző magassága 5–10 m. …