Elérhetőségeim

Telefon: +36 70/516-6513

E-mail: kapcsolat[kukac]erkezikababa[pont]hu

Olvass hasznos témákban

Hogyan könnyítsd a szülésed egyetlen mozdulattal?

Szuper demonstrációs videót készített egy külföldi, …

Hamarosan itt a farsang

Nézzétek milyen helyesek ezek a jelmezes apróságok …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Mezei Katáng - 8. rész

A mezei katáng vagy vad cikória a őszirózsafélék …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Iszalag - 9. rész

A clematis, azaz az iszalag nyár egyik kedvelt kerti és …

Bach virágesszenciák gyógyító ereje - Vadalma- 10. rész

A kifejlett vadalmafa jellemző magassága 5–10 m. …

Facebook

Ha még vár a baba

Mai világunkban rengeteg információ, szakmai segítség, modern felszerelések és profin képzett orvosok állnak rendelkezésre minden egészségügyi bizonytalanság feloldására. Ám a fogantatás, születés misztériuma máig minimálisan ismert terület.

Mi nők fantasztikusan működünk, testünk bölcsessége határtalan.

Sokan sokféle képpen indulunk el a családalapítás ösvényén.

Vannak akik az elhatározás megszületése után amint lehet várandósak szeretnének lenni. Izgalommal várják minden hónapban azokat a bizonyos napokat, amikor kiderül, hogy vajon beköltözött e valaki a pocakba.

Vannak akik úgy döntenek, innentől bármikor megtörténik a csoda, örömmel fogadják a kis jövevényt, de különösebben nem készülnek, csak hagyják, hogy a dolgok megtörténjenek.

Sokan közülünk előre elterveznek mindent, előkészülnek, szűrővizsgálatokon vesznek részt, vitamint szednek, utánaolvasnak és izgatottan várják a kisbabájukat.

Nincs jó vagy rossz, hatékony vagy haszontalan. Mind másmilyenek vagyunk és ez így helyes. Bárhogyan is történik meg a várva várt gyermekáldás az egy kiváltság.

Természetes, hogy személyiségünktől függetlenül az érzések folyamatosan kavarognak bennünk. Sokszor izgatottan, boldogan várunk, majd elkeseredünk, szomorúak leszünk, esetleg dühösek, hibáztatunk másokat vagy magunkat.

A fogantatásnak nem csak fizikai hanem lelki mérföldkövei is vannak. Nagyon fontos, hogy lássuk, hogy a fizikai síkon túl a lelki oldallal is érdemes foglalkozni.

Miben tudok segíteni?

Kedves nőtársam, együtt érzek veled! Saját magamon tapasztaltam a fogantatási nehézségekkel járó vizsgálatokat, orvosi beavatkozásokat, a lelki hullámvölgyeket és mélypontokat.

Ha úgy érzed szívesen elmesélnéd aggodalmaidat, félelmeidet, ha csak elpanaszolnád ami a szíved nyomja, vagy szívesen beszélgetnél velem a témában, mert az megnyugtató lenne számodra, keress bizalommal!

Nálam hallgató fülekre találsz!

 

Vélemények, visszajelzések

"4 éve ismerkedtem meg Lacival, szerelem volt első látásra. Rá egy évre eldöntöttük, hogy családot alapítunk. Sajnos nem gondoltuk még akkor mi vár ránk. Én 31 éves, Laci 35 éves volt akkor. Ennek immáron 3 éve. Első évben nem gondoltam semmi rosszra. A ciklusom normális volt, a szerelem lángolt közöttünk, de nem estem teherbe. Elmentem a nőgyógyászomhoz, aki elküldött egy meddőségi centrumba. Ekkor kezdődött a rémálom. Orvostól orvosig jártunk, mindenki mást mondott, a kivizsgálások kimerítőek és idegörlőek voltak. Úgy kezeltek, mint egy munkadarabot. Tájékoztatást, hogy mi miért van, mire kell, mit tudunk meg belőle nem kaptunk, csak utasításokat, beutalókat. Ismerőseink már tudták milyen nehéz helyzetbe kerültünk, és egyik barátunk ajánlotta Ildikót, aki babamasszázson volt náluk, de a honlapon olvasta, hogy foglalkozik meddő párokkal. Másnap fel is kerestem. Elmondtam a helyzetünket és megbeszéltünk egy időpontot, kettesben. (Lacit nem akartam még jobban leterhelni és nem voltam benne biztos, hogy szükség van-e rá az első alkalommal.) Ildikó saját bőrén tapasztalta mindazt, amin keresztülmegyünk. Empatikusan, segítőkészen, informáltan és hozzáértően el tudta magyarázni, mi mire kell, melyik vizsgálat mire derít fényt, és mi az amit esetleg még érdemes megnézetni. Ő hívta fel a figyelmemet a testi okok mellett az esetleges lelki oldalára a dolgoknak, ajánlott szakembereket és intézményeket. Olyan volt mint egy térkép a káoszban, egy fény, aki mindig menedéket nyújt egy rossz eredmény, egy traumatikus orvostalálkozó után. Hálás vagyok a barátnőmnek, hogy elvezetett hozzá, nagy segítség nekünk. (Már Lacival is találkozott és feszengés nélkül meg tudta osztani vele a félelmeit, aggodalmait, ami Lacinál nagy szó!) - K.Liliána

&

"Egy facebook oldalon figyeltem fel Ildire, egy meddőségi csoportban ahol állandó segítő. Többször volt alkalmam olvasni a hozzászólásait, megnyugtató, bátorító szavait. 8 éve várjuk a csodát a férjemmel, már az örökbe fogadási papírok is bent voltak, de nem adtuk fel a 3. lombik programunkra készültünk. Pontosan tudtam, hogy nekünk csak így lehetséges a fogantatás, tisztában voltam a nálunk fennálló akadályokkal. Egy olyan emberre volt szükségem, akivel megosztható őszintén minden félelmem, aggodalmam, fájdalmam, és meghallgat, együttérez és nem üti el egy béna mondattal a témát, mert zavarban van tőle. Aki tudja ilyenkor min megy keresztül az ember lánya az kerüli a "Majd jön ha itt az ideje!", "Ez majd biztos sikerülni fog!", "Ne görcsölj rá!", "Túl sokat stresszelsz!" és ehhez hasonló idegesítő séma szövegeket. Ildikó megértő, empatikus, jó hallgatóság. Még a saját szüleim, legjobb barátnőm sem tudja kezelni azt a mérhetetlen fájdalmat, csalódottságot, amit átérzek, akkor amikor újra egy csíkot látok a teszten. Rengeteg segítséget kaptam. Abban, hogyan lehetek nyitott a párom felé. Egyáltalán tudom e mit érez ő? Annyira el voltam magammal folglalva, a saját fájdalmammal, hogy rá nem is gondoltam. Összehoztak minket azok az őszinte, meghitt, átzokogott órák, amikor megosztottuk magunkat egymással. Az elmúlt 8 év alatt először. A 3. lombik transzfer (embrió visszaültetés) előtt újra találkoztunk és immáron egy megerősített, támogató házassággal indultunk neki Ildikóval karöltve. 2017.07.13-án csütörtökön csöngött a telefon. Az orvosom hívott a reggel levett HCG (terhességi hormon) eredmény miatt. "POZITIV lett Orsi! POZITÍV!" Másodpercek estek ki... azt hiszem többször is visszakérdeztem, hogy "Biztos? Biztos, hogy az én eredményem nézi? P. Orsolya?" Remegett a kezem, alig bírtam tárcsázni. A férjem hívtam, aki már várta a hívásom. "Naa??" - Kérdezte. "Sikerült"- mondtam.  Ennyit tudtam kinyögni és közben csak nyeltem a könnyeim. Sokáig csend volt a telefon másik végén is...- P. Orsi